Revit BIM

Revit BIM

Binnen de installatie branche is werken met BIM onmisbaar. Door onze jaren langeervaring hebben we veel succesvolle projecten afgerond met BIM.

We kijken uit naar het volgende project!

BIM staat voor Building Information Modeling, oftewel Bouwwerk Informatie Model. BIM maakt het mogelijk om door middel van 3D modellen efficiënter en betrouwbaarder te werken. Door complexe projecten hiermee uit te werken voorkomen we faalkosten en verminderen we de impact op het milieu.

Bim is de nieuwe manier van werken in bouwwereld, een onderdeel van het BIM-proces is het tekenwerk. Er wordt niet meer “plat” in 2D getekend zoals in autocad, maar alle componenten worden daadwerkelijk in 3D gemodelleerd in Revit zoals het er straks in werkelijkheid komt uit te zien.

Alle bouwpartners ontvangen een bouwkundig en constructief model waarin men desbetreffende installatie onderdelen gaat modelleren, hierdoor wordt meteen zichtbaar hoe het bouwwerk en de installaties in elkaar zitten en het geeft daarbij ook alle details weer, waardoor bij wijzigen ook meteen alle consequenties duidelijk worden.

Door het complete 3D model wordt zichtbaar waar alle clashes zitten, dit zijn problemen / fouten die anders waarschijnlijk pas later tijdens de bouw ontdekt zouden worden. Voorbeelden van clashes zijn leidingen die door stalen balken gaan, installatie onderdelen die elkaar kruizen. Door het BIM-proces zullen de kosten en deplanning beter beheersbaar zijn en het zal de onderlinge communicatie verbeteren.

Licht- en krachtinstallaties

Brandmeld- en ontruimings installaties

Zwakstroom installaties

Data/telefonie installaties

Aarding- en bliksembeveiliging

Kanalisatie (Kabelwegen)

Toegangscontrole

CCTV installaties

Sparingstekeningen

Beveiligingsinstallaties

Naast de bovengenoemde elektrotechnische installatie tekeningen maken wij ook installatieschema’s, blok-/principe schema’s en groepenverklaringen (in de vorm van een groepenlijst of plattegrond).

Hoe werken wij

1

De opdrachtgever verstrekt de informatie m.b.t. het tekenwerk dat uitgevoerd moet worden.

2

Aan de hand van de verstrekte informatie brengen wij een vrijblijvende offerte aan u uit.

3

Indien het een opdracht wordt, gaan we direct voor u aan de slag en verwerken uw opdracht binnen de afgesproken tijd.

4

Ter controle sturen wij het tekenwerk naar de opdrachtgever digitaal per mail, via de server of op witdruk.

5

Na een controle van de opdrachtgever worden eventuele opmerkingen en/of aanvullingen verwerkt en krijgen de tekeningen de status ‘definitief’ en worden de tekeningen op het juiste formaat geplot en afgeleverd op uw adres.

Waarom kiezen voor ETTB Elektrotechnisch Tekenbureau.

Personeel

U hoeft geen personeel in dienst te nemen.

Eigen gereedschap

U hoeft geen dure tekenapplicaties en hardware aan te schaffen, dit hebben wij al in huis.

Meer rust

Uw werkdruk zal vele malen lager worden.

Kwaliteit

Wij werken snel, efficiënt en nauwkeurig

Door de huidige moderne communicatiemogelijkheden zijn wij in staat om u optimaal tot dienst te zijn voor al u BIM projecten. Bespreekt u de opdrachten liever persoonlijk? Dan komen we graag bij u langs op locatie om het te bespreken.

Samples of works